Na het afronden van mijn bachelor Psychologie ontdekte ik mijn passie voor het worden van therapeut. Hoewel mijn bachelor me een goede basiskennis bood, voelde ik me aan het einde van de opleiding niet voldoende toegerust om daadwerkelijk met mensen in gesprek te gaan. De opleiding Psychosociale Therapie heeft hierin een cruciale rol gespeeld.

Gedurende 2,5 jaar heb ik les gehad van docenten die elk op hun eigen manier experts zijn in hun vakgebied. De toetsmomenten waren niet alleen zinvol, maar droegen ook enorm bij aan mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. De supervisie, leertherapie en intervisie die onderdeel uitmaakten van de opleiding waren waardevolle aanvullingen op de lesdagen. Daarnaast heb ik veel praktische werkvormen aangereikt gekregen die ik nu nog bijna dagelijks toepas in mijn praktijk.

De mensen binnen de opleiding zijn warm, persoonsgericht, betrokken en deskundig. Dit zorgde ervoor dat ik niet alleen op professioneel vlak veel heb geleerd, maar dat ik ook op persoonlijk vlak een enorme ontwikkeling heb doorgemaakt.

Comment