"Al een hele tijd was ik in mijn werk, als hulpverlener bij Slachtofferhulp Nederland, op zoek naar verdieping. Ik bleek niet de enige. Tijdens het voorstelrondje met mijn klasgenoten werd het binnen no-time duidelijk: we zochten dat allemaal.

"Als de lessen maar geen therapiesessies worden”, zei ik een half jaar daarvoor nog wat terughoudend tegen de opleidingscoördinator Josje Geerse, toen ik me aan het oriënteren was. Therapiesessies zijn het niet geworden, hoewel de studie misschien wel een therapeutisch effect op me heeft gehad. Zo heb ik geleerd patronen te herkennen én te gebruiken binnen de werkrelatie met mijn cliënt. Daarnaast begreep ik voorheen soms het gedrag van de ander écht niet, waardoor het me niet goed lukte om aan te sluiten bij diens beleving. Na de lessen over de persoonsgerichte benadering, empathie, het effect van stress op het functioneren van ons brein, methodes als focussing en EFT (en ga zo maar door), heb ik geleerd hoe elke emotie een behoefte uitdrukt, hoe elk mens wil groeien en hoe je vanuit daar beter kan leren aan te sluiten bij de ander.

Ik gebruik mijn opgedane kennis en inzichten nog dagelijks. Nu als afgestudeerd psychosociaal therapeut en gespecialiseerd medisch maatschappelijk werker. Deze opleiding verstevigde mijn basis en bracht verdieping tegelijk!"

Mw. Elisa Looijen, medisch maatschappelijk werker, 2020.

Comment